Get Adobe Flash player

parochieblad

Parochienieuws

 

Klik hier voor het artikel over de kerk van Sinaai.

 

Lichtmis in de Sint-Jobkerk.

Het lijkt misschien een beetje raar voor wie de kommer en kwel uit het boek Job kent, maar in de hem toegewijde kerk vinden ook vele blije gebeurtenissen plaats.

In die categorie mag je zeker wel de doopsels plaatsen die het voorbije jaar werden toegediend. Als stille getuigen van die blije momenten bleven gedurende het ganse jaar de gepersonaliseerde schelpen waarmee de kindjes werden gedoopt in onze ‘doopboom’ hangen.

Tot lichtmis.Lichtmis Puivelde 3

Op het feest van Jezus’ opdracht in de tempel nodigden wij de ouders van de kindjes die het voorbije jaar gedoopt werden uit, om samen met de gemeenschap die wekelijks samenkomt, aan te sluiten bij Jozef en Maria. Om ook hun kindje in de kerk, voor God te brengen.

Natuurlijk waren ook wat oudere kindjes welkom in een eucharistieviering met gebeden waarin zij extra aandacht kregen. Waar naar oude traditie lichtmiskaarsjes werden ontstoken, een kinderzegen werd gebeden en de doopschelpjes werden meegegeven.

Daarnaast verwelkomden wij speciaal de kindjes die dit jaar hun eerste communie doen. Zij gaven hun naam op en zongen enthousiast hun ‘groeilied’.

Hun zang was een mooie en gesmaakte aanvulling op de liederen van jeugdkoor Gaudeamus, die voor ons de viering opluisterden.

Ook andere tradities werden in ere gehouden.

Met lichtmis is immers geen vrouwtje zo arm, of ze maakt haar pannetje warm. En dus warmden de vrouwen van KVLV hun pannetjes eens extra in ons parochiezaaltje, zodat wie wilde, na de viering kon aanschuiven voor heerlijke pannenkoeken. Bedankt KVLV.

Hopelijk mogen wij ouders en kindjes in de toekomst nog regelmatig begroeten in ons midden. Ze mogen zich in elk geval welkom weten …

 

 

 

Sint Antonius viering in Puivelde.

Zegening gaven Sint Antonius 2016   St Antoon verkoop 1

 

Klik hier voor de tekst

 

 

Door het lezen van het parochieblad "Kerk en Leven" blijft u op de hoogte van wat er reilt en zeilt in onze parochie.
Dit wekelijks informatieblad biedt u tevens een kritische kijk op de maatschappij, vanuit een open christelijk standpunt.

Mededelingen voor het parochieblad moeten minimaal 3 weken voor het verschijnen ervan in ons bezit zijn.

Gelieve ze door te mailen naar:

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor Sint -Andreas en Ghislenus.
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor Sint-Catharina
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor Sint-Job
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor Pastoor van Ars

Een abonnement op het parochieblad kan u bekomen door overschrijving van 40 euro op rekeningnummer begunstigde BE50-7370-3181-3518

van Parochieblad West- E.H Robbrecht De Latte , p/a Dries 68, 9112 Sinaai met vermelding van : ‘K&L Sint Niklaas West 2018’.

Gelieve je naam en adres te vermelden.
We verwachten uw betaling voor 15 november 2017.


Zo u wenst kan ook een vrijwilliger langskomen om een abonnement te regelen. Gelieve dan een seintje te geven aan de pastoor.

Een inkijk-exemlaar van het parochieblad ligt steeds ter inzage bij de pastoor en achteraan in de kerk.