Doopsel: Hoe gaan wij te werk?

Vul het digitale formulier in en stuur een e-mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met de melding dat je het doopformulier in vulde (+Gelieve hierbij de naam van de dopeling en datum van het doopsel door te geven).
Klik hier voor het digitale aanmeldformulier

en dit liefst minstens  2 maand voor de gewenste doopdatum.

Een doopcatecheet zal daarna met jullie contact opnemen of even bij jullie langskomen. Hij of zij komt dan vooral even kennismaken, een paar praktische zaken met jullie regelen en afspraken maken voor de gezamenlijke voorbereiding van de viering.

De ouders van de kindjes die gedoopt worden in dezelfde viering op één van de kerkplekken worden samengebracht voor een info- en catechesemoment (voorbereiding). Op deze manier leren we elkaar kennen in een gesprek rond alles wat met het doopsel te maken heeft. Dit gesprek verloopt in alle openheid. Daarna bereiden wij samen de viering voor.

De parochie beschikt over een eigen standaard doopboekje. Tijdens de gezamenlijke voorbereiding is er ruimte voor eigen inbreng. Je kan het boekje daarna nog personaliseren door, waar nodig, de naam van je kind in te vullen en door een eigen kaft te maken.

Het toedienen van het doopsel gebeurt normaal gezien in een gemeenschappelijke doopviering. Ook kan er gedoopt worden tijdens bepaalde eucharistievieringen op zondag of bij kerkelijke feesten (vb. Pasen) Dit wordt dan heel duidelijk en vooral tijdig aangevraagd.

Rond lichtmis nodigen wij alle families uit die het voorbije jaar een kind lieten dopen voor een sfeervolle Lichtmisviering met kinderzegen, gevolgd door een pannenkoekenfestijn. Je krijgt ook het aandenken aan het doopsel van je kind dan mee naar huis.

* Voor de kinderen die gedoopt worden in voorbereiding op de eerste communie is er een apart traject van doopvoorbereiding voor ouders en kinderen  in het dekenaat en nadien kunnen zij kiezen of ze gedoopt worden in het dekenaat of op de eigen parochie.

* Ben je al volwassen en wil je gedoopt worden, neem dan contact op met E.H. Deken. Dan kan er samen met jou gekeken worden hoe we jouw doopsel best voorbereiden.

Je kan je kindje laten dopen in Sint-Niklaas West:

In de kerk van Sint-Job Puivelde, in de Sint-Catharinakerk te Sinaai, in de Sint-Andreas en Ghislenuskerk te Belsele of Pastoor Van Arskerk te Belsele: Neem hiervoor contact op via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
en geef de nodige gegevens door (naam kind, namen ouders, adres, e-mail en telefoon, wensdatum voor het doopsel).

Zo nodig kan je ook de pastoor contacteren: E. H. Robbrecht De Latte 03.219. 87.45 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Voor meer informatie aangaande data van voorbereiding en doopsel op de kerkplek waar je je kind wil laten dopen klik hieronder op de kerkplek die van toepassing is.

 

 

 

 

 

Aanpassing in afwachting

Momenteel zijn we de procedure om zich aan te melden voor een doopsel aan het herwerken.
Hier komt normaal een digitaal formulier om in te vullen en u aan te melden. Over enkele dagen zal het online staan.

Kom dus over een paar dagen nog eens terug.

Voor dringende vragen kan je voorlopig wel terecht op

 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

en dit liefst minstens  2 maand voor de gewenste doopdatum.