No module Published on Offcanvas position

Doopsel

doopselBij het doopsel wordt het kind opgenomen in de christelijke gemeenschap. De eerste christelijke gemeenschap waarin een mens thuis mag zijn, is het gezin: de doop van een kind is bij uitstek een familiegebeuren.

Maar een gezin staat niet alleen. Alle families samen vormen de christelijke gemeenschap. Het gemeenschapskarakter van de doop komt het sterkst naar voren in de gemeenschappelijke doopvieringen, waar meerdere kinderen en familie aanwezig zijn.

Om die verbondenheid met de gemeenschap te ervaren en te tonen, kiezen wij in onze parochies voor gezamenlijke doopvieringen. Dit betekent meerdere kinderen ( maximum 4) in één doopviering gedoopt worden.

Hoe gaan wij te werk?

Ga naar de site van de ' Parochie in Sint-Niklaas':

 https://www.kerknet.be/parochie-sint-niklaas/artikel/doopsel-van-babys-peuters-en-kleuters

Lees daar de nodige info, klik er op de folders voor mogelijke data.

Vul daar het digitale formulier en de privacy-verklaring in.
Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de melding dat je het doopformulier invulde (Gelieve hierbij de naam van de dopeling en datum van het doopsel door te geven)
en doe dit bij voorkeur minstens 2 maand voor de gewenste doopdatum.

De ouders van de kindjes die gedoopt worden in dezelfde viering worden gezamelijk uitgenodigd voor een info- en catechesemoment (voorbereiding). Op deze manier leren zij elkaar kennen. Daarna bereiden wij samen de viering voor.

De parochie beschikt over een eigen standaard doopboekje. Tijdens de gezamenlijke voorbereiding is er ruimte voor eigen inbreng. Je kan het boekje daarna nog personaliseren