No module Published on Offcanvas position

Een verbond voor het leven vieren  Ring, symbool van het huwelijk     

Huwelijk, gezin en familie zijn van de meest kostbare werkelijkheden van het menselijk samenleven. Een gezin stichten vergt van man en vrouw totale inzet van hun persoon. Het is daarom dat Christus het huwelijk heeft verheven tot een sacrament. Een christelijk huwelijk sluiten is veel meer dan "het evangelie tot leidraad van je leven nemen". Huwen voor de kerk is aanvaarden om levend beeld van Gods liefde te worden. In een wederzijdse gave aan elkaar en in het ontvangen van nieuw leven uit Zijn hand, geven gelovige gehuwden Gods liefde zelf gestalte. Man en vrouw krijgen Gods liefde om elkaar te beminnen.
Via de huwelijksvoorbereiding van het dekenaat worden kansen geboden tot een degelijke voorbereiding.
Wie kerkelijk wil huwen, laat tijdig (liefst vele  maanden of een jaar op voorhand) bij de pastoor de datum van de huwelijksmis vastleggen. Het toekomstige bruidspaar maakt een afspraak met de pastoor voor het huwelijksgesprek, ook ondertrouw genoemd.
Gelieve enkele weken voor het huwelijk contact op te nemen met de kerkverantwoordelijke in verband met praktische afspraken tijdens de viering.
Mensen die zich voorbereiden op een christelijk huwelijk worden ook uitgenodigd om deel te nemen aan weekends voor verloofden georganiseerd door KLJ of avonden voor huwenden georganiseerd vanuit de dekenij.
Alle info voor wie wil huwen in één van onze kerken op de website van de parochie in Sint-Niklaas
Daar vind je ook de mogelijkheid tot aanmelden voor een christelijk huwelijk.